Skip to content

Utrechtse sporter in de spotlight

Sporten is voor menig Utrechter meer een passie dan een gezond en verantwoord tijdverdrijf. Heel wat Utrechters putten plezier, kracht en zelfvertrouwen uit hun sport en ervaren het als ultieme beleving. In deze rubriek staat hun passie en de voldoening die sport geeft centraal. De getalenteerde Tegeïst Fekre maakt als professionele danseres en choreograaf inmiddels internationaal furore.    

Van Daddy Yankee tot Bizzey

Met haar 29 jaar heeft de getalenteerde Tegeïst al voor bekende internationale artiesten gewerkt, zoals French Montana, Daddy Yankee, Dinah Jane, Hadise (Turkije) en Wayne Wonder. Recent was de Utrechtse danseres met Ethiopische roots actief als choreograaf en één van de danseressen van de Nederlandse hiphopartiest en dj Bizzey. Een indrukwekkende carrière dus al, waarin Tegeïst haar eigen weg volgde. Nadat zij het vwo had afgerond ging ze niet studeren, maar een dansopleiding doen. “Ik kreeg veel steun van mijn moeder en die steun had ik ook wel nodig, want de dansopleiding bleek zwaar. Het vergde dat ik iedere dag keihard moest trainen en dwong me om mezelf volledig open te stellen. Voor een verlegen meisje als ik was dat best lastig, maar uiteindelijk is me dat wel gelukt. Ook in die zin heb ik veel aan de opleiding gehad, het heeft me ook geholpen om mijn persoonlijke drijfveren te ontdekken. Nog steeds moet ik best veel leren, maar dat is niet erg.”

Meisjesdroom

Tegeïst werkt momenteel als choreograaf en danseres op concerten, in videoclips, tv-programma’s, bij artiesten en shows, maar doet ook af en toe modellenwerk. “Regelmatig dringt tot me door dat ik bezig ben mijn meisjesdromen waar te maken en dat maakt me ontzettend trots! Maar er blijft nog genoeg te dromen over en ambitieuze toekomstplannen heb ik nog genoeg.” Zo wil Tegeïst binnenkort naar Los Angeles verhuizen om daar een nieuwe weg in te slaan en te kijken wat LA voor haar in petto heeft. “Dat zal nog pittig worden, want het niveau is daar nog een flink stuk hoger dan hier. Dansen is voor mij echt een tweede natuur. Ik danste bij wijze van spreken al voordat ik kon lopen en voel me leeg als ik niet dans of met dansen bezig ben. Door angst voor tegenslagen en afwijzingen laat ik me niet tegenhouden. Ik heb altijd hard moeten werken om te komen waar ik wezen wilde, dus ik weet dat ik de juiste drive heb!” Wie Tegeïst daarbij wil volgen, check Instagram onder @teggaf…

Leave a comment

Your email address will not be published..

Laatste nieuws

Winter wijn en spijs bij Florent

Wie even wil ontsnappen aan de gure winterdagen, moet de komende maanden zeker een bezoekje brengen aan Florent.

Read more
Nieuw LEVEN! In Utrecht

Niet alleen UTRG is nieuw geland in de stad maar veel ondernemers met ons waagden dit seizoen de sprong. Voor UTRG magazine bezochten we een paar van de leukste nieuwkomers.

Read more
Centraal Museum opent alle deuren

Op 16 december opent het Centraal Museum, na een grondige verduurzamingsrenovatie, de nieuwe collectie-opstelling. Wij spraken directeur Bart Rutten over de nieuwe route en de collectie. 

Read more
Yvette en Phoenix over hun tweede leven

“Eindelijk valt alles op z’n plek” Twee mensen. Twee verhalen. Allebei hebben ze een lange zoektocht achter de rug. Iedere transgenderpersoon heeft een ander pad.

Read more

Cart

Your cart is currently empty.

Start Shopping

Select options